neata!

Avatar

SmartGlove by IMAK si alte ponturi ergonomice

Dupa cum probabil unii dintre voi stiti, eu am o problema destul de serioasa (dureri crincene uneori) cu incheietura miinii drepte + degetele aferente, problema ivita din lucrul prelungit la computer. Probabil ca la baza se afla un Carpal Tunnel Syndrome + diverse side-effects. Prin urmare am cautat pe net, am vorbit cu doctorul de la medicina muncii, am intrebat parintii si prietenii si in final am facut toate modificarile recomandate spatiului meu de lucru:

– am cumparat un scaun care sa se inalte suficient astfel ca unghiul cotului meu sa nu fie mai mic de 90de grade (pentru ca incheietura miinii sa nu se sprijine pe birou)

– am schimbat mouse-ul wireless cu baterii (care era foarte greu) cu un good old classic mouse cu fir si bila – mult mai usor

– am incercat sa fac pauze regulate si sa nu stau ore in sir in fata comp-ului nemiscat + oaresce exercitii – ex.1, ex.2, ex.3

– in cazul meu am evitat orice fel de supor pt. incheietura la mouse sau tastatura pentru ca orice presiune pe incheietura, cit de mica, imi face rau.

– si ultima ameliorare pe care am incercat sa o aduc: SmartGlove-ul de la IMAK despre care vorbeam in titlu:

sgthumb_productshot

Se face cam un an de cind folosesc o astfel de manusa, zi de zi, intre 8 si 10 ore pe zi. Imbunatatirea confortului de lucru a fost considerabila din prima zi si pina astazi (si cum tocmai mi-am comandat o manusa noua – de aici, se poate comanda si din Romania – m-am gindit sa scriu si articolul, poate foloseste cuiva). Manusa are citeva elemente foarte istete si de ajutor: in palma se afla un fel de "pernuta" care permite acesteia sa fie la acelasi nivel cu mouse-ul sau cu tastatura fara a o curba (una dintre situatiile in care pe mine ma durea foarte tare), deasupra miinii se afla o atela putin flexibila ce permite miinii o arcuire oarscum controlata, iar la acest model de manusa (exista si fara), degetul cel mare este "incadrat" de doua atele micute ce ajuta si ele foarte mult (in cazut in care doare).

bonus: un link cu ergonomia "de birou" si computer

Sper sa va ajute ;)

One Comment, Comment or Ping

  1. tudor

    ca o completare pt articolul de mai sus (de genul ce s-ar fi intimplat cu articulatiile noastre daca…), un link pentru nostalgici:
    http://www.pcworld.com/article/id,139100/article.html

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).