neata!

Avatar

primul post adevarat

iaca a venit si primul post adevarat  – e din vacanta din Barcelona – rezumatul primelor 2 zile (probabil ca il voi mai updata pe parcurs). Asadar:

Duminica 19.09.07

lasat Spot la Suzanne de dimineata (11.00 a.m.) dupa care facut bagaje si plecat pe la 15.30. Ileana conduce ca un zmeu (medie 132km/h si v max 162km/h cf. GPS) pina la Carcassonne – prima etapa la hotelul Etap. Hotelul era la vreo 15min de mers pe jos de orasul vechi. Lasam bagajel si hop! la plimbare. Rezultatul il puteti vedea aici –Carcassone  . Ar mai fi de mentionat specialitatea locala (de bucatarie) estoufette de sanglier – nemaipomenita!

Luni 20.08.07

Parasim hotelul pe la vreo 10.00-10.30 si pornim voiniceste catre Barcelona, insa nu pe autostrada cum poate ar fi fost de asteptat, ci de-a dreptul prin Pirinei, pe drumuri de munte catre obiectivele turistice indicate de tata: abatiile St. Martin de Canigou si St. Michel de Cuxa. Nu am vizitat-o decit pe prima, dar a meritat. Abatia se afla la aprox. 1.5 km de urcus pe munte de localitatea careia ii “apartine” si este intr-adevar o mica bijuterie. Vizitarea abatiei se face doar in grup cu ghid (la fiecare ora fixa) deoarece ea este locuita de, si se afla in proprietatea unui ordin calugaresc mixt (voi povesti alta data ce si cum cu acest ordin;)

continuarea miine caci orele sunt tirzii 

Marti 22.08.07

Barcelona, mon amour!

Cafelutza de dimineata la bolivianul Stelei (cel care serveste in barul de linga Stela este un bolivian profund inexpresiv si foooooaaarte lent); vizita rapida la Aina unde am cunoscut-o pe Marioara – fabuloasa gagica ;)! ; urcat la Deposit vazut panorama 360º – constatat aparat foto ramas fara baterii – intors acasa la Stela incarcat baterie; autobuz 28 pina in Placa Catalunya de unde batut cu piciorul cartierul vechi, pietele cele doua Boqueria – cam turistica si Santa Caterina (din pacate inchisa caci in august tin deschis doar dimineata din lipsa de clienti), urcat pe Passeig de Gracia pina in Gracia, plimbat prin Gracia + trecut prin piata “de cartier” mult mai simpatica si mai fara turisti ; evitat la mustata furtuna prin urcare in autobuzul 28; ajuns din nou la Stela – stat la povesti pina tirziu in noapte

No Comments, Comment or Ping

Comments are closed after 30 days of inactivity. Feel free to continue the discussion in the forum.

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).