neata!

Avatar

o expozitie de fotografie

Via Wallpaper* am aflat despre expozitia de fotografie japoneza din 1945 pina in prezent de la The Michael Hoppen Gallery pe care sper sa o vizitez peste doua saptamini. Nu stiu mai nimic despre fotografia cu pricina, insa preview-ul de pe site-ul galeriei arata foarte tentant.

japanese photography

Untitled, (from the series Kamaitachi) Tohuku 1965

© Eikoh Hosoe courtesy Studio Equis
Va voi tine la curent…

One Comment, Comment or Ping

  1. tudor

    Cum promisesem, revin cu detalii. Vineri am fost la galeria de mai sus, undeva prin Chelsea. Foarte misto, atit expozitia cit si galeria in sine: cladire veche, pe trei niveluri, pardoseala si trepte de lemn, zugraveala simpla, alba sau lambriu de lemn; modul de expunere al fotografiilor era de-a dreptul inedit fata de ce am mai vazut pina acum – fotografiile nu erau expuse doar in spatiile dedicate (niste camere mai mari), ci si in birourile angajatilor galeriei – te invirteai in jurul omului care lucra linistit la computerul sau, uitindu-te la poze. Era ciudat ca ei pareau obisnuiti cu sistemul, in sensul ca faceau abstractie cu totul de vizitatori, care la rindul lor se faceau ca nu ii vad pe angajati.
    Fotografia japoneza de-o vazuram fu interesanta, pe alocuri foarte misto, iar per ansamblu destul de instructiva. In majoritate alb-negru, fotografiile lasau o impresie de raceala uneori chiar apasatoare, nu erau foarte incarcate, chiar dimpotriva – unele mergind pina la un minimalism accentuat.
    Pentru ca era o galerie cu vinzare, nu doar expunere, va pot spune ca preturile erau mai toate intre 2 si 5.000 de lire.

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).