neata!

Avatar

fara baston, cadru, proteza….va rog!

Nu mai pot…Gata! Pina aici! m-am saturat pina peste cap de reclamele la pensii private. Am inteles ca este vorba de o campanie aparte din multe puncte de vedere: reglementari pentru inceputul perioadei de difuzare si pentru continutul reclamelor, public tinta mult mai vast decit pentru orice alt produs, obligativitatea – in final – de a alege unul dintre fonduri, s.a.m.d. Am inteles si dorinta publicitarilor de a fi cit mai creativi intru promovarea unui produs necunoscut pina acum publicului, insa campania pt BRD mi-a pus capac. Iata de ce:

Majoritatea fondurilor par a-si fi facut o campanie cit de cit ok : de la platitudinea Mihaelei Radulescu pentru Aviva, trecind prin apartamentul celor doi pensionari de la Allianz si pina la violenta in exprimare a prezentatorului de la concursul ING, cam toate sunt pina-ntr-o limita acceptabila a decentei. Cam toate, mai putin BRD, si prin BRD inteleg (de aici) – McCann Erickson. Cit de cinic poti sa fii pentru a avea ideea de a prezenta trei tineri (pina-n 30 de ani) care isi cumpara, in chip de fitza preventiva, un baston, un cadru si o proteza dentara?

Sa ma explic:

– in primul rind cred ca reclamele de mai jos sunt indecente si chiar jignitoare fata de persoanele in virsta, a caror sanatate le impune sa apeleze fie la un baston, fie la un cadru sau la o proteza. Ceea ce lor le trebuie din necesitate – si uneori nu pot avea din cauza pensiei de mizerie – devine peste noapte ceva cool, trendy, de avut pentru tinereii de pe ecran. Nu mai spun ca acei virstnici ce isi vor fi putut permite unul dintre accesoriile de mai sus, sigur nu il vor fi avut pe cel mai bun/nou/care nu se ingalbeneste. Indecenta mi se pare a fi dubla – si fata de starea de sanatate si fata de cea financiara a oamenilor in virsta.

– in al doilea rind nu cred ca handicapurile, indiferent de gradul lor si de forma de prezentare, pot deveni argumente comerciale, fie si accesoriale. De ce sa nu-si cumpere domnisoara reclama si o proteza de picior sau un scaun cu rotile, caci nu se stie…

– in al treilea rind, cit de stupid poti sa fii sa-i faci cuiva un compliment despre cit de cool ii sta cu cadrul. Bascalia si misto-ul cu orice pret merg parca un pic prea departe

Imi pare rau daca voi fi parut batrinicios in gindire, dar asta simt.

Clipurile:

One Comment, Comment or Ping

  1. Ai perfecta dreptate. Reclamele sunt sinistre. Penibile as mai putea adauga.

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).