neata!

Avatar

Software – wordpress offline blog editor

Ma tot gindeam daca sa inaugurez o categorie "dedicata" softurilor pe care le folosesc, si iata ca m-am decis. O sa incep cu un softache ce ma ajuta sa scriu pe blog – un offline blog editor pentru wordpress.

Inital mi-am inceput cautarea cu google si am gasit citeva:

Qumana blog editor

Post2blog

Blogdesk

Wbloggar

Windows Live Writer

Le-am instalat pe toate si dupa citeva ore de incercari am ajuns la concluzia surpinzatoare ca in ceea ce ma priveste, un produs Microsoft poate iesi pe primul loc. Microsoft Live Writer are toate functiunile pe care le consider necesare unui editor de blog offline: web layout, web preview offline cu setarile theme-ului wordpress, save draft atit local cit si pe server, manipulare usoara a imaginilor inclusiv setarea unui template default de insertie a lor, insert map/video/tag, editare de pagina.

 blog capture

Odata instalat, software-ul extrage toate setarile blogului pentru a-l putea reproduce (post-uri, page-uri) offline. Nu ramine decit sa scrieti articolul si sa apasati pe publish.

Incercati si voi si dati-mi si mie un semn daca ajungeti la alta concluzie

3 Comments, Comment or Ping

  1. pax

    chiar cautam asa-ceva, dar de mac.
    pana la urma mi-am instalat local un LAMP (apache, php, mysql).

    si e sincronizare totala? cu poze cu tot? dupa care apesi pe un buton si se urca tot prin ftp? ca una din cele mai neplacute lucruri e uploadarea pozelor, foc cu foc.

  2. tudor

    da, ceva de genul asta (sigur la baza are un transfer ftp).
    scrii text, pui imagini (setindu-le diverse carateristici – border, dimensiuni, dimensiuni preview, sau zicind sa preia totul de la template-ul theme-ului), linkuri, cred ca si video – totul offline, si cind apesi pe un buton – “publish” in cazul de fata, soft-ul uploadeaza tot post-ul, images included.
    nu e vorba de o “sincronizare” ci mai degraba de o “salvare” a postului, fie ca draft (local, offline), fie ca draft pe server (online), fie direct ca post in blog.

  3. tudor

    si acu ca m-am prins cine s-a uitat din Laos pe site-ul meu, petrecere frumoasa! ;)

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).