neata!

Avatar

La ce e bun un Ipad?

La prezentari ar zice unii…Foarte bine, isi spuse si seful meu, care fara sa stea prea mult pe ginduri a si achizitionat unul.

Buuuun – avem un Ipad, avem o prezentare in citeva zile, hai sa punem si pozele (randari, planuri, tabele) pe Ipad – zise el. Stiu ca exista viewere pentru orice (pdf, keynote si alte trasnai), dar am vrut sa testam varianta default, cu .jpg-uri. Zis si facut – facem un folder cu imaginile, il sincronizam in Itunes si…dam sa ne uitam la poze. Cind colo, surpriza: ordinea imaginilor era varza, cu toate ca le dadusem nume civilizate ce incepeau cu 01, 02, 03…Nu e grav, spune un coleg, sigur se pot aranja precum icon-urile aplicatiilor – tii apasat si muti jpg-ul. Gresit! Nici gind sa mearga. Intre timp seful, care daduse o suma frumusica pe scula cu pricina, devenea nerabdator – cum sa nu poti pune niste amarite de poze in ordinea pe care o vrei.

Dupa un pic de Google, ne-a dat Steve Jobs raspunsul – nu se pot organiza pozele dupa nume. Softul se duce sa-si caute singur ordinea prin exif-ul jpg-ului dupa diverse date pe care le considera pertinente. Poate ca pentru utilizatorii de Mac aces sistem pare firesc, insa cred ca pentru restul lumii imposibilitatea de a ordona citeva poze dupa bunul plac reprezinta o aberatie.

Solutia: bineinteles ca am downloadat o aplicatie (1.50 euro) care stia sa aranjeze pozele dupa nume

Sunt convins ca pentru una dintre urmatoarele versiuni de OS pentru Ipad posibilitatea de a clasa niste fotografii dupa bunul plac va fi prezentata ca un “groundbreaking feature”.

5 Comments, Comment or Ping

  1. exact! cum a fost cu scrollul la mouse de mac in mileniul 3!

  2. Siiiiiiiiii………..?

  3. si care era softu ala? eu ma chinui cu niste setarti de te doare capu', intre iphone si transmiterul wireless de la canon plus 2 softuri de ftp care trebuie sa mearga toate flawless. daca imi iese imi iau ipad si le mut acolo :-)

  4. Poti sa faci Jailbrake si sa instalezi Installous. Este o aplicatie unde uimitor totul este gratis :D. Un fel de AppleStore pentru saraci :D

Subscribe

Stay updated on my meandering thoughts & activities via RSS (Syndicate).